Werkwijze en Opleidingen

 

Werkwijze Consulten

Tijdens de consulten is mijn rol je de ruimte te geven zèlf te ontdekken wie je in essentie bent en hoe de onderliggende verbanden met jezelf en met je omgeving zijn. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid anders en bewuster te gaan kijken, zodat je nieuwe, waardevolle en inspirerende wegen in kunt slaan.  

* Een consult gaat zelden of nooit volgens een vaststaand concept. Ieder consult is uniek. Wel is het zo dat tijdens een telefoontje vooraf  of aan het begin van een consult duidelijk wordt welk consult jou het duidelijkste inzicht zal brengen. Dit wordt dan het kader waarin je aan de slag gaat.     

* Breng altijd pen, notitieboekje, en indien nodig een leesbril, mee. Kleurpotloden en benodigde werkbladen zijn aanwezig. 

* Draag gemakkelijk en prettig zittende kleding.

* Neem voor consulten die gecombineerd worden met Systemisch werk, dikke sokken of pantoffels mee. 

 

Werkwijze Workshops en cursussen

Workshops en cursussen worden door mij gegeven of in samenwerking met een collega. Workshops en cursussen worden door de deelnemers als intensief ervaren. Iedere deelnemer krijgt na een workshop een uitgebreide hand-out. Bij het volgen van een cursus  kun je ook een syllabus van de desbetreffende cursus aanschaffen.  Het maximaal aantal deelnemers aan een workshop of cursus wordt bewust klein gehouden (maximaal 5 à 6)  

 

Certificaat van Deelname

Na het volledig volgen van een cursus en het maken van een thuistoets wordt aan de deelnemer van de desbetreffende cursus een certificaat van Deelname uitgereikt.    

 

Opleidingen

Opleiding Zoölogisch Analist, specialisatie Ecologie                        

Opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde (MBO- + HBOniveau, + Consultancy) (2000-2007)

Master Degree Reiki in het Usui System of Natural Healing (2002)

Energy Diagnostic & Treatment Methods (Level 1), Truus Krüger-Jansen (2006)

Aura-Soma & de Beamer Light Pen, Veronika Quaedvlieg (2007)

Opleiding Aura-Soma® Kleurenlichtsysteem (Level 1,2,3) Veronika Quaedvlieg (2008 - 2009)

Opleiding Aura-Soma Personal Presentation Skills (2009)

Opleiding Aura-Soma® Kleurenlichtsysteem (Level 4) Brigitte Sütmuller (2015)

Aura-Soma en Familie-opstellingen, Nienke Binkhorst & Cornalien Stolker (2008)

Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen  / Therapeut Systemisch Werk (2009)

Cursus Familiesystemisch werken in de privé-praktijk, Harrie de Kruijff (2010;2011)

Aura-soma en de 72 Engelen van de Kabbalah, Veronika Quaedvlieg (2010)

Training Esoterische Astrologie, Hanneke Lagache (2012)

Verdiepingsdag 'Aura-Soma & de Light Pen', Brigitte Sütmuller (2013)

Verdiepingsdag 'Aura-Soma & Bachbloesems', Brigitte Sütmuller 

Verdiepingsdag 'Aura-Soma & de Coloressences', Marianne den Hertog

Opleiding Aura-Soma® The Bridge, Iris Rebilas Camelot Duitsland (2015)

Cursus Astrologie, Levensboom en Engelen, Hanneke Lagache

Aura-Soma® Cursus The Star Within, Mike Booth ASIAC (2015)

Opleiding Aura-Soma® Teacher Level 1, Iris Rebilas, Camelot Duitsland (2016)

Cursus Levensboompaden, Esther van Blijdesteijn

Workshop 'Inzicht in hoeven', Heleen Davies (2017)

Workshop 'Onderhoudstrimmen', Heleen Davies (2017)

Workshop 'Vorige Levens energetisch en systemisch bekeken', Nienke Binkhorst 

Cursus Vraaggericht Energie Waarnemen in een professionele context;  Nienke Binkhorst (2017)

Cursus Astrologie, Marga van Leur (2017-2018)

Training 'Energiewerk-Inn-Systemen, Nienke Binkhorst (najaar 2018)

Opleiding Basisjaar 'De Fundamenten van de Chinese Geneeswijzen', OTCG Antwerpen (2020)

Opleiding Dierenacupunctuur, OTCG Antwerpen (2020)

Opleiding Chinese Kruidengeneeskunde Dieren, Yan Schroën Oxrider Academy (2020-2021)

BU Ming, Het voeden van je bestemming, Nascholing Oxrider Academy Schijndel (2021)

Opleiding Acupunctuuropleiding, Oxrider Academy Schijndel (in opleiding)

 

"Ik wil je de zaadjes geven waarmee je aan de slag kunt om mettertijd je eigen (Paarde)bloem te plukken."        Constance

voorjaar 2009 121

Over mij & CHAQ'coeur

Ik ben Constance Hobbelen en zag op de tweede dag van het jaar 1952, het levenslicht. Op een woensdag, het midden van de week, 's middags om drie minuten over twaalf. Vanaf dat moment, begon mijn leven, dat ik beschouw en ervaar als een ontdekkingsreis. Een ontdekkingsreis met af en toe verrassende wendingen.
 
 
Boterbloempje of paardebloem
Mijn belangstelling voor de natuur deelde ik met mijn vader, hoewel hij altijd wel erg verdrietig keek als ik een boterbloempje aanzag voor een paardebloem. Als kind waren het voor mij allebei bloemen, gele bloemen.
De belangstelling voor de natuur deed mij, na mijn HBS-a opleiding besluiten in deze richting verder te gaan. Ik werd ecologisch analiste en was enkele jaren als zodanig werkzaam bij Waterschap De Dommel in Boxtel. Een heerlijke tijd. Enkele dagen per week op pad langs de Brabantse beken, met een hele grote witte bestelbus, hele grote lieslaarzen en een groot schepnet. Welke waterbeestjes ik opviste en de hoeveelheid hiervan, waren bepalend voor de kwaliteit van de beek of omgekeerd. In deze tijd interesseerde ik mij al voor onderlinge verbanden, onderlinge verhoudingen.

Barco
In 1998 kwam in mijn leven een paard. Barco, een 6-jarige Quarterhengst. Wat heeft hij me veel gebracht! Want wist ik wat een hengst precies inhield, wist ik waar zijn nieren zaten of zijn tri- en quadriceps. Toch vond ik het belangrijk dat hij overdag op een wei kon staan, vond ik het belangrijk dat ik over zaken als huisvesting, natuurlijke voeding, hoefijzers en dekens in de winter nadacht.

Veel van deze vragen brachten me in 2000 naar Silverlinde te Breda, waar ik de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde op MBO- en op HBO-niveau volgde.


CHAQ’coeur, Praktijk voor Mens & Dier
In 2008 startte ik mijn praktijk op onze prachtige nieuwe locatie in Baarle-Nassau. Eerst enkel gericht op dieren, later meer en meer gericht op mens of mens èn dier. Chaq'coeur, wat IEDER hart betekent, beschouwt ieder mens en ieder dier als een unieke eenheid van lichaam, ziel en geest, maar die tevens onlosmakelijk verbonden is met alles en iedereen.
Ik beleef veel plezier en voldoening aan het geven van consulten, cursussen en workshops en ontdek dat mijn grootste interesse meer en meer ligt in onderlinge verbanden en verhoudingen. Verbanden en verhoudingen tussen mensen onderling en verbanden en verhoudingen tussen mens en dier. Een groot middel om deze verbanden te ontdekken en te laten ervaren, vind ik in de Aura-Soma Kleurenlichttherapie van de Engelse Vicky Wall in combinatie met Systemisch werken (het begeleiden van opstellingen, gebaseerd onder andere op het werk van de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger).

 

Mijn huidige Paardebloem

Mijn vader keek verdrietig toen ik, lang geleden, het onderscheid tussen een boterbloempje en een paardebloem niet kende. Tegenwoordig ken ik dit wel. Het uitbundig zonnegeel van de paardebloem verandert bij het verstrijken van de tijd in een even uitbundig zilver. Een zilver dat gevormd wordt door de honderd afzonderlijke zaadjes die klaar staan om door de wind verspreid te worden. Zaadjes die symbool staan voor alles wat ik aan kennis en visie wil verspreiden en delen met anderen, zodat er een groter bewustzijn ontstaat over werkelijk welzijn.

 
"Rozen zeggen: Ik hou van jou; Lelies hebben praal.
Maar een paardebloem in een kinderhand overtreft ze allemaal!"
Nederlandse spreuk